Technologie / produkty

Cembrit představuje Cembrit Plank Connect

Vláknocementové desky Cembrit Plank Foto: Zdroj: Cembrit

Dánský výrobce stavebních materiálů Cembrit oznamuje uvedení nového produktu Cembrit Plank Connect – vláknocementové desky “s perem a drážkou”, vylepšenými vlastnostmi a jedinečnými designovými prvky, jako rozšíření oblíbeného fasádního obkladu Cembrit Plank Original.

Swisspearl Česká republika a.s , 23. 5. 2022 / Advertorial

Cembrit Plank Original je již léta preferovanou volbou mezi mnoha profesionály ve stavebnictví a architektuře. Nyní byly dobře známé vlastnosti Cembrit Plank Original integrovány do nového, inovativního fasádního systému nazvaného Cembrit Plank Connect, který se skládá z řešení s perem a drážkou a nových designových prvků.

"U výrobků Cembrit Plank Connect jsme využili našich hlubokých znalostí oblíbených produktů Plank. Nejnovější přírůstek do sortimentu má stále osvědčené technické aspekty našich stávajících produktů Cembrit  Plank a my jsme navrhli obkladový materiál, který dodá vaší fasádě modernizovaný a elegantní vzhled," říká Wojciech Ulikowski, produktový manažer společnosti Cembrit.

Hlavním rysem tohoto nového produktu je povrchová úprava pero a drážka, která dává vaší fasádě moderní design bez viditelných upevňovacích materiálů, jako jsou šrouby nebo hřebíky. Inovativní řešení sestává ze silné spony, která „spojuje“ dvě prkna, drží je pohromadě pomocí stabilního uchopení a umožňuje volný pohyb prken, protože žádný šroub nezasahuje přímo do prkna. To usnadnilo instalaci prkna – horizontálně i vertikálně:

"V rámci spolehlivého řešení na pero a drážku jsme vyrobili sponu, která poskytuje snadné a pevné upevnění, protože prkna se do spon jednoduše zasunou. Kromě toho mají prkna nyní celou šířku 210 mm, aby byla instalace ještě jednodušší, protože je potřeba méně prken a příchytek," vysvětluje Wojciech Ulikowski.

Foto: Jednotlivá prkna spojuje skrytá spona

Nové jedinečné designové prvky s Cembrit Plank Connect

Cembrit Plank Connect je k dispozici v cedrové (dekor dřeva) nebo hladké struktuře a ve stejné široké škále barev jako Cembrit Plank Original. Spolu s rovnými liniemi a minimalistickým designem jsou prkna ideální v kombinaci se střešními krytinami Cembrit a dalšími obkladovými materiály.

Cembrit Plank Connect je dostupný v 15 různých barvách, což umožňuje najít odstín, který může doplnit výraz fasády se smíšenými materiály. Například tmavá prkna mohou poskytnout pěkný kontrast s bílou barvou , Wojciech Ulikowski rozvádí a dále dodává, že tyto výrobky také dokonale ladí s ostatními vláknocementovými střešními krytinami Cembrit, jako jsou břidlice nebo vlnité plechy.

Foto: Fasádní desky tmavých odstínů výborně ladí s břidlicovou střešní krytinou nebo vlnitými střešními plechy

Cembrit Plank Connect přichází s unikátní recepturou barvy odolné vůči UV záření s vysokým stupněm přilnavosti a nenáročnou údržbou, přičemž prkno také prošlo řadou vylepšení, aby bylo pevnější a odolnější vůči povětrnostním vlivům.

"Cembrit Plank Connect má vysokou interlaminární vazbu, díky které je schopen odolat lidskému nárazu a velkému zatížení větrem. Zároveň jsou nyní všechny strany prkna potaženy, díky čemuž absorbuje méně vlhkosti a méně se roztahuje, což z něj činí nejstabilnější prkno na trhu. S Cembrit Plank Connect představujeme jeden z nejpevnějších a nejodolnějších fasádních obkladových materiálů," uzavírá Wojciech Ulikowski .

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři