Technologie / produkty

Jak vzdušně a moderně zařídit obývací pokoj?

Rekonstruujete nebo máte jen chuť vnést do svého domova svěží vánek? Přečtěte si, jak dosáhnout nadčasového vzhledu obývacího pokoje, který vás bude bavit i za pár let.

Expedo s.r.o. , 28. 4. 2021

Jednoduchost je klíčem k nadčasovému stylu

Nadčasový nábytek není jen o čistých liniích a neutrálních odstínech. Důležitá je především jeho funkčnost, životnost a design, který nepodléhá času. Obývací stěnu nahraďte komodami a praktickými policemi, které vám poskytnou dostatek úložného prostoru a skvěle padnou každému obýváku.

Nemáte v obývacím pokoji volného prostoru nazbyt? Pak je pro vás ideální vyšší nábytek s menší hloubkou. A čím více účelů bude mít, tím lépe. Nezapomeňte ani na nástěnné úložné systémy a vnitřní organizéry. Policový díl využijete nejen na vystavení dekorací, ale i na oddělení prostoru mezi obývákem a jídelním koutem.

Netradiční prvky v interiéru

K rozdělení obývacího pokoje se perfektně hodí také posuvné dveře. Prakticky oddělí kuchyň od obytné zóny, a to stylově a bez bourání. Instalují se docela jednoduše, na zeď je zavěsíte pomocí speciálních garnýží.

Tip: Plédy, polštáře nebo závěsy – to jsou textilní doplňky, kterými lze jednoduše zařízený obývací pokoj oživit vzory a barvami. A když dostanete chuť na změnu, lehce je obměníte a místnosti tak rázem získá nový a neokoukaný vzhled.

Světlo jako designový solitér

Světlo je alfou a omegou dokonale sladěného obývacího pokoje. Není to jen nutnost, ale také designový prvek, který dokáže v interiéru opravdové divy. Moderně zařízeným obývacím pokojům obzvlášť sluší lustry v designu inspirovaném přírodou. Nebojte se organických tvarů svítidel, které domovu vtisknou osobitost a zalijí ho příjemným rozptýleným světlem. Máte-li velký obývací pokoj, kliďte pořiďte takové lustry rovnou dva. Prostoru to dodá hloubku a vám spoustu světla i během zachmuřených dnů.

Nadčasovému interiéru sluší výrazné dekorace

Doplňky jsou to, co dělá domov domovem. A řeč není jen o vázách, svícnech a dalších dekoracích. Může to být originální kusový koberec, velká pokojová rostlina nebo abstraktní obraz. Místnost jimi zaručeně oživíte a rozjasníte. Nebojte se z jednoho výrazného interiérového doplňku udělat dominantu celého obývacího pokoje.

Nechcete trávit čas brouzdáním po obchodech s nábytkem? Na Expedo.cz nebo Expedo.sk si snadno zařídíte obývací pokoj pěkně od podlahy a z pohodlí domova. Ke každému nákupu je navíc doprava zdarma.

  • autor: Expedo s.r.o. *
  • publikováno: * 28. 4. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

nábytek design

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři