Společnost Klinker nepřestává přinášet novinky do světa cihlových fasád. Stále populárnější jsou dlouhé formáty cihlových pásků Foto: PATRYK POHL PHOTOGRAPHY
Technologie / produkty

Cihly delší a elegantnější. Dlouhý formát cihlového pásku dodá fasádě jedinečnost

Cihly jsou jeden z nejstarších stavebních materiálů, rozhodně ale ne zastaralý. Naopak, cihlové fasády působí atraktivně a současně. Cihelny proto přináší na trh nové odstíny, povrchové struktury a formáty.

Klinker Centrum s.r.o. , 18. 9. 2023 / Advertorial

Cihelné obklady se posledních letech stále inovují a dochází k jejich prodlužování. Dlouhý, úzký tvar cihel a cihlových pásků přináší nový pohled na tradiční cihlovou fasádu a přidává budovám na eleganci a odvážnosti. Textury s dlouhými liniemi, které tento formát vytváří, si oblíbili architekti po celém světě, a Česká republika není výjimkou.

Moderních rodinných domů, rezidenčních projektů i komerčních budov s cihlovým obkladem v dlouhém formátu i u nás přibývá. V Praze můžeme zmínit například Rezidenci U Boroviček od Podlipný Sladký architekti, kde je použit cihlový pásek o délce 49 cm v netradiční vazbě kladené na výšku. Dále Rezidenci Staropramenná od stejných architektů či velkolepý projekt Waltrovka, kde je hned několik rodinných domů obloženo cihlovými pásky ve dvou odstínech a v rozměru 440x52 mm.

Foto: Dlouhý, úzký tvar cihly LFP.King crimson použili Podlipný Sladký architekti v pražské Rezidenci u Boroviček

Nejširší nabídku na trhu najdete u specialisty na lícové materiály z pálené hlíny – v Klinker Centru. Díky spolupráci s předními evropskými cihelnami nabízí široké spektrum produktů, formátů a povrchových úprav pro každý projekt. V jejich nabídce naleznete cihlové pásky v rozměrech od 200 až do 490 mm. Navštivte jednu ze dvou největších vzorkoven cihlových materiálů, u Prahy v Brandýse nad Labem nebo ve východních Čechách v Kostelci nad Orlicí. Pokud ani na vzorkovnách nenajdete tu pravou cihlu, vyrobí na zakázku speciální řezy z cihel nebo zajistí originální produkt právě pro Váš projekt.

Klíčová slova:

klinker cihla cihlový obklad fasáda

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři