Architektura / interiér

Čarování se závěsy

Byt pro art-directorku na Letné má jedinou místnost, a přesto není tvořen jediným prostorem. Místo tradičního dělení hmotnými příčkami zajišťují intimitu jednotlivých části bytu závěsy, sahající od stropu až k podlaze. Návrh od studia Edit! dává majitelce možnost přetvářet svůj byt dle aktuální situace, nálady, či denní doby.

Kristýna Šilhánová , 31. 1. 2017

Typický dvoupokojový byt na Letné byl proměněn v jeden velký obytný prostor, kde jsou jednotlivé zóny (vaření, spaní, relax) vzájemně oddělené pouze kruhovým závěsem. Ten současně umožňuje jednotlivé prostory vzájemně spojovat do bloků.

Velkou výhodou bytu je jeho světlost a dostatečně veliká okna - půlkruhové okno je ostatně jednou z dominant bytu. Arkýř je nahrazen pevným krytem topení, jež doplněn polštáři nabízí prostor k posezení a relaxaci. Samotný interiér je klasickou směsicí nového a starého. Minimum nábytku dává vyniknout vzdušnosti celého interiéru a jednotlivé solitérní kusy nábytku spolu dobře komunikují. Kromě závěsů je jediným dělícím prvkem v celém prostoru box, jež skýtá na jedné straně kuchyňský kout, a na té druhé knihovnu. Zkrátka letenské bydlení jak se patří.

Generální partner
Hlavní partneři