Architektura / občanské stavby

Hotel na svahu uruguayské vinice tvoří modulární chatky se zrcadlovými stěnami

Luxusní rekreační komplex Sacromonte Landscape Hotel v Uruguayi se rozprostírá na svažité vinici s výhledem do kraje. Uruguayjské studio MAPA Architects zde pro lokálního vinaře navrhlo 13 modulárních chatek, kde si na své přijdou milovníci klidu, přírody, poctivé kuchyně i kvalitního vína. Díky zrcadlové fasádě se buňky doslova "vpíjí" do krajiny a odráží proměnlivé zbarvení oblohy. Projekt poukazuje na možnou citlivou koexistenci moderních technologií a biorytmů přírody.

EARCH.CZ , 28. 8. 2018

Sacromonte Landscape Hotel v sobě kombinuje pohostinnost i blízký vztah k úrodné krajině. Lokální vinař se na 101hektarovém pozemku rozhodl vybudovat ubytování tak, aby si hosté mohli během prázdninového pobytu vychutnat místní víno a farmářské plodiny uprostřed idylické přírody.

Mladé rodinné vinařství Sacromonte se specializuje na výrobu prémiových vín v omezeném množství. Podobným přístupem se řídí také koncepce ubytování založená na exkluzivním architektonickém ztvárnění v syrově krásném prostředí daleko od jakéhokoliv ruchu.

 

sacFoto: eArch

 

Hotel tvoří 13 samostatných apartmánů vybudovaných z modulů, které na své místo putovaly 200 kilometrů z Montevidea. Vybudování modulární kovové konstrukce zabralo pouhých deset dní. Prosklené domky stojí na základech z kamenů, které vyrovnávají svažitý terén. Před každou z chatek se navíc nachází kruhový bazén zasazený do kameno-dřevěné terasy. Fasádu pokrývá zrcadlová fólie vytvářející dojem kamufláže. Jedna z bočních stěn je obložená neopracovanými poleny, čímž tvůrci chtěli odkázat na tradiční chatařské dřevníky.

 

sacFoto: eArch

 

Hotelové chatky na ploše 60 metrů čtverečních nabízejí útulný koutek na čtení a otevřenou obytnou zónu s krbem a dalekým výhledem do divoké krajiny. Zadní část potom poskytuje zázemí pro kuchyň a koupelnu. Hostům je k dispozici také vinotéka s terasou na vrcholu kopce a restaurace podávající pokrmy ze surovin od místních farmářů. Kromě toho se v okolí nachází otevřená kaple, typická sakrální stavba pro jihoamerickou kulturu, a nespočet výletních tras k prozkoumání.

 

sacFoto: eArch

 

 

sacFoto: eArch

 

  • Ateliér: MAPA Architects
  • Země: Uruguay
  • Město: Maldonado
  • Datum projektu: 2017
  • Realizace: 2018
  • Užitná plocha: 60.00m2

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři